Zondag gaan we naar de kerk

In deze lessen leren we over de dingen die in de kerk gebeuren of te zien zijn. Daarbij luisteren we naar wat de Bijbel ons hierover vertelt en ontdekken we samen dat we die dingen niet zomaar doen.

Proefles 'Bid elke dag' (4-12 jarigen)

In de kerk mogen we God ontmoeten. We zingen, we luisteren en … we bidden tot God. We horen deze les dat we voor anderen mogen bidden. Net als Elia en de dominee of voorganger. We maken de voorbede concreet door middel van een gebedsmapje dat we zelf vullen met foto’s en tekeningen van gebedspunten.

Code: Z.1

gratis

Aantal:

Deel 1: Basics (4-7 jarigen)

In 10 lessen ontdekken we waarom we op zondag naar de kerk gaan, zingen, bidden en luisteren naar Gods Woord. Daarbij luisteren we naar wat de Bijbel ons hierover vertelt en we ontdekken samen dat we die dingen niet zomaar doen. Zo verhelderen we steeds een stukje traditie, onderbouwd met Bijbelverhalen en koppelen beide aan de ervaringen van kinderen.

(meer informatie)

Code: Z.11

Prijs: € 20,00

Aantal:

Deel 1: Basics (8-12 jarigen)

Dit bovenbouwpakket hoort bij het onderbouwpakket ‘Zondag gaan we naar de kerk’ deel 1. De lesindeling en de starter in de kerk zijn hetzelfde. De Bijbelverhalen en verwerking zijn geschikt voor 8-12 jarigen.
Onder- en bovenbouwpakket samen kosten €30,=. Kies daarvoor deel 1 (compleet).

(meer informatie)

Code: Z.12

Prijs: € 20,00

Aantal:

Deel 1: Basics (compleet)

Onder- en bovenbouwpakket van Zondag - deel 1 samen.

(meer informatie)

Code: Z.13

Prijs: € 30,00

Aantal:

Deel 2: Volgorde (4-7 jarigen)

God wil ons ontmoeten. Over de (volg)orde van de dienst. In een aantal lessen ontdekken we samen hoe God ons in de onderdelen van de eredienst wil ontmoeten en hoe we onze deelname hieraan in kunnen vullen.

Van de onderdelen van de eredienst zijn pictogrammen beschikbaar: grote pictogrammen op papier om op te hangen en / of te kleuren, kleine digitale pictogrammen om te gebruiken in jullie folder, kerkblad e.d.

(meer informatie)

Code: Z.21

Prijs: € 25,00

Aantal:

Deel 2: Volgorde (8-12 jarigen)

God wil ons ontmoeten. Over de (volg)orde van de dienst. Dit bovenbouwpakket hoort bij het onderbouwpakket ‘Zondag gaan we naar de kerk’ deel 2. De lesindeling en de starter in de kerk zijn hetzelfde. De Bijbelverhalen en verwerking zijn geschikt voor 8-12 jarigen.

Onder- en bovenbouwpakket samen kosten €35,=. Kies daarvoor deel 2 (compleet).

(meer informatie)

Code: Z.22

Prijs: € 25,00

Aantal:

Deel 2: Volgorde (compleet)

Onder- en bovenbouwpakket van Zondag - deel 2 samen.

(meer informatie)

Code: Z.23

Prijs: € 35,00

Aantal:

Deel 3: Heilig Avondmaal (4-7 jarigen)

Het Avondmaal is een prachtig ritueel in de kerk. Een klein stukje brood en een slokje wijn zijn voldoende om zichtbaar te maken waar het over gaat. Wat is het mooi als kinderen deze symbooltaal in de kerk verstaan. Dat ze de boodschap begrijpen, geloven en ernaar verlangen het Avondmaal mee te vieren!

(meer informatie)

Code: Z.31

Prijs: € 20,00

Aantal:

Deel 3: Heilig Avondmaal (8-12 jarigen)

Dit bovenbouwpakket hoort bij het onderbouwpakket ‘Zondag gaan we naar de kerk’ deel 3. De lesindeling is gelijk aan het onderbouwpakket. Het bovenbouwpakket bevat extra verwerkingsvragen en werkbladen.

Onder- en bovenbouwpakket samen kosten €35,=. Kies daarvoor deel 3 (compleet).

(meer informatie)

Code: Z.32

Prijs: € 20,00

Aantal:

Deel 3: Heilig Avondmaal (compleet)

Zie de beschrijving bij de afzonderlijke pakketten.

De werkboekjes zijn per mail te bestellen voor €1,50 per stuk (minimumafname 10 stuks).

Code: Z.33

Prijs: € 30,00

Aantal:

Werkboekje Heilig Avondmaal

De illustraties en opdrachten in het werkboekje dagen de kinderen uit te verwoorden en te verbeelden wat de boodschap van die les voor hen betekent en de verbinding te leggen met het avondmaal. Het werkboekje is na afloop te gebruiken als toelichting bij avondmaalsvieringen.

Per set van 10 stuks.

Code: Z.34

Prijs: € 15,00

Aantal:

Aantal Titel Prijs
  Totaal te betalen € 0,00