Brood dat leven geeft

Een serie bijeenkomsten n.a.v. Johannes 6 waarin we lezen van 5 broden en 2 vissen en brood dat eeuwig leven geeft. Deze serie wordt gebruikt als praktijkmateriaal bij de cursus 'Samen aan het werk' van st. Timotheus en st. sAmen.

Brood dat leven geeft (compleet)

In deze lessen willen we met de kinderen stilstaan bij Gods zorg voor ons dagelijks leven. Wat hebben we nodig en wat komt daar bij kijken? God geeft genoeg voor iedereen! Maar God geeft nog meer. Jezus zegt: ‘Ik ben het brood des levens’.  God geeft ons niet alleen genoeg te eten voor iedere dag, maar Hij geeft eeuwig leven!

 

In de Bijbel gaat het ook vaak over eten. De voorbeelden buitelen over elkaar heen: ‘geef ons heden ons dagelijks brood’, God gaf het volk manna in de woestijn, Jezus noemt zichzelf het brood des levens, Jezus eet bij mensen thuis, tijdens maaltijden vinden mooie gesprekken plaats, Jezus geeft 5000 mensen te eten, etc.

 

Gewoon brood is voor Hem niet te min om aandacht aan te besteden. Maar er is meer. En Jezus gebruikt deze wonderlijke broodvermenigvuldiging om zijn boodschap zichtbaar te maken in de praktijk:

 

  • Je kunt op God vertrouwen, Hij zorgt voor mensen
  • Jezus kan een wonder doen omdat iemand deelt van wat hij heeft gekregen
  • Natuurlijk heb je brood nodig. Dat heeft Jezus de mensen ook gegeven. Maar steeds krijg je weer honger. Als je bij Hem hoort, krijg je nog veel meer. En uiteindelijk krijg je eeuwig leven en kunnen we voor altijd bij Jezus zijn.

 

Ontmoetingen zijn een belangrijke factor in de Bijbel en vaak vinden ontmoetingen plaats rond een maaltijd. We sluiten de serie ‘brood’ daarom af met een gezamenlijke koffietafel of broodmaaltijd. Natuurlijk krijgen onze aangeleerde of zelf gemaakte liederen en gebeden daarin een plaats. Zo staan we met elkaar nogmaals stil bij ons aardse en hemelse brood. Elke les verzamelen we attributen. Daardoor hebben jullie meteen aankleding voor de ruimte tijdens deze maaltijd.

 

Naast het basisprogramma hebben we tips voor een uitje, filmpjes over brood die de kinderen thuis kunnen bekijken en links liederen en teksten die je kunnen helpen bij je voorbereiding.

(meer informatie)

Code: B.12

Prijs: € 30,00

Aantal:

Aantal Titel Prijs
  Totaal te betalen € 0,00