Menu Sluiten

Maak jouw kerk groen

Help mee jullie kerk eerlijker te maken. Onze broeders en zusters in het zuiden (bijvoorbeeld in Kenia en Peru) hebben het namelijk niet makkelijk met de gevolgen van klimaatverandering. Kunnen wij ze een handje helpen door ‘groener’ te gaan leven en bewuster in te kopen? De eerste bijeenkomst is een introductie op het thema. In de twee daarop volgende bijeenkomsten maken we een plan.

Met het bovenbouwmateriaal kunt u de kinderen inschakelen bij ‘Kerk en klimaat’. U vindt hierin handvatten om vanuit de Bijbel samen met de kinderen na te denken over het woord ‘eerlijk’, de kinderen leren het Bijbelse woord ‘gerechtigheid’ kennen en zij schrijven een advies voor hun kerk met concrete tips om een groene(re) kerk te worden!

Voor de onderbouw is een verkorte versie beschikbaar. Denk vanuit de Bijbel samen met de kinderen na over de woorden ‘eerlijk’ en ‘delen’. Zo ontdekken de kinderen dat het daar ook in de Bijbel over gaat. Natuurlijk delen we ook in de praktijk.

Digitaal verkrijgbaar voor 4-5 en 6-12 jarigen (€15,-), inclusief handleiding. Beide pakketten samen kosten €20,-.

of stuur een bericht

Dit materiaal is een revisie uit 2016 van het materiaal dat we in 2010 schreven voor de Klimaatcampagne ‘Recycle your mind’ van TEAR. Het idee van de Groene Kerk was net gelanceerd. De huidige website van Groene Kerken biedt ondertussen een schat aan informatie die goed te gebruiken is bij deze lessenserie.